Penne Tonno
Makkelijk, smaakvol en gezond
Porties Prep Tijd
4personen 10min
Kook Tijd
20min
Porties Prep Tijd
4personen 10min
Kook Tijd
20min
Instructies
  1. Zet alvast een pan met water op om de pasta in te koken. Voeg hier voldoende zout aan toe (zelf gebruik ik grof Keltisch zeezout). Snij dan de uien fijn en de Spaanse peper in ringen.
  2. Verwarm de olijfolie is een grote pan, maar zorg dat deze niet té heet wordt. Olijfolie mag niet té heet worden. Fruit de ui, en de Spaanse peper 2 minuten en voeg hier 1el gedroogde basilicum aan toe en een snufje kaneel. Blijf roeren en breng op smaak met peper en zout. Dit geheel geeft uiteindelijk alle smaak aan de pastasaus.
  3. Voeg nu de tomaat toe en laat deze minimaal 10 minuten mee pruttelen. Gooi op dit moment ook de pasta in het kokende water. De pasta die ik gebruik heeft een kooktijd van 10 minuten ‘al dente’ en 12 minuten ‘cotture’. Ikzelf hou van niet van al dente bij voorverpakte pasta’s. Alleen als de pasta echt vers is durf ik die ook al dente te koken, anders vind ik het gewoon niet lekker.
  4. Als de tomatensaus minimaal 10 minuten geprutteld heeft kan de tonijn erbij. dit moet samen dan nog minimaal 4 minuten trekken. Ondertussen is de pasta ook klaar. Giet deze af en knijp 1 à 2 partjes citroen uit over de pasta. Scheur vervolgens een aantal blaadjes verse basilicum en roer ook deze erdoor.
optioneel
  1. je zou wat geraspte kaas kunnen toevoegen. Vlokken Grana Padano zijn ook erg lekker bij dit gerecht. Je zou ook de pasta nog even kunnen opbakken in de saus, de presentatie is dan minder mooi, maar de smaken zijn dan nog meer in elkaar verweven.
Notities

Voor dit gerecht gebruik je niet de hele citroen en deze is niet lang houdbaar als hij eenmaal is aangesneden. Ik snij er dan meestal plakjes van voor in water (met bruis bijvoorbeeld), maar je kan het citroensap de dag erna ook ’s ochtends met warm water drinken, dat zou gezond zijn volgens verschillende bronnen.

Comments

comments